Nederlands France English
Selecteer uw valuta

Bel de klantenservice

Search Site

Schaatsen Slijpen en Onderhoud

Bij ons kunt u terecht voor onderhoud, service en het ronden en slijpen van u schaatsen en of skeelers. Met onze ruimer ervaring en juiste gereedschappen zijn we instaat vrijwel al het onderhoud en reparaties uit te voeren.

 • Slijpen

 • Vormen (thermoplastisch vormen van de schoen)

 • Onderhoud & Reparatie

 • Benden & Richten

 • Custom Schoenen

 

Slijpen

Prijzen voor schaatsen slijpen en ronden:

 • Noren Slijpen                 
 • Noren Ronden                       
 • Noren Ronden & Slijpen
 • Shorttrack Schaatsen Slijpen
 • Hockey
 • Kunstschaatsen
€ 8,00
€ 8,00
€ 13,00
€ 8,00
€ 10,00
€ 10,00

 Noren Slijpen

Voor het slijpen van hardere noren maken wij gebruik van een speciale editie van een Raps slijptafel, deze tafel is geheel uit aluminium gevreesd en daardoor uitermate recht en haaks. Door het speciale vlakke inspan mechanisme wat geen gebruik maakt van een scharnierpunt maar over het vlak gevreesde tafelopper vlak schuift worden de schaatsen altijd haaks ingespannen. Voor slijp, afbraam en polijst stenen maken wij enkel gebruik van het beste materiaal en onderhouden dit zeer nauwkeurig, waardoor u schaatsen altijd perfect haaks, zeer scherp en mooi gepolijst worden afgeleverd. Ook zijn wij uitgerust om alle soorten Nordic schaatsen te slijpen.

Schaatsen Slijpen

Noren Ronden

Voor het ronden van schaatsen maken wij gebruik van de EVO Rondings machine. Deze machine die verschillende materialen en technieken gemeen heeft met zeer precieze CNC frees machines is een uiterst precieze machine meet zeer veel mogelijkheden. De machine kopieert de ronding 1op1 op de schaats zonder allerlei hefbomen. Met deze machine zijn we instaat om verschillende rondingen te maken voor zowel longtrack als shorttrack. We bieden u de keus uit de volgende standaard longtrack rondingen: 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25. Maar ook hebben we de volgende gedifferentieerde longtrack rondingen voor meer grip en toch goed stuur gedrag. 23/21 en 24/23. Voor Shorttrack hebben we twee door Derrick Campbell, Canadees bondscoach en Shorttrack kenner pur sang. 7/10/7 en 5.5/6.5/7.5/10/8.5/7.5/6.5.

 EVO Rondings Machine

 Noren Ronden en Slijpen

Voor het ronden en slijpen van de schaatsen met een wat zachter glij ijzer maken wij gebruik van een volautomatische machine die de schaatsen gelijktijdig rond en slijpt en als laatste keurig afpolijst.

Schaatsen Slijpen

Shortrack Schaatsen Slijpen

Omdat Shorttrack schaatsen een bending hebben kunnen deze niet of slecht ingespannen worden in een gewone longtrack slijptafel maken wij gebruik van een speciale shortrack slijptafel die de schaatsen maar op twee punten pakt waardoor de bending behouden blijft. Ook hier maken we alleen gebruik van de beste slijp. afbraam en polijst materialen, waardoor u schaatsen altijd perfect haaks, zeer scherp en mooi gepolijst worden afgeleverd.

Shortrack schaatsen slijpen

Hockey & Kunstschaatsen

Hockey en kunstschaatsen hebben een breder glij ijzer dan bijvoorbeeld noren, omdat hockey- en kunstschaatsen makkelijk moeten kunnen sturen worden de ijzers hol geslepen. Door het hol slijpen van de ijzers bieden deze voldoende grip op het ijs. Op aanvraag kan ierder gewenste diepte in de schaatsen worden geslepen van full tot kwart.

Kunstschaatsen slijpen

 

Vormen (thermoplastisch vormen van de schoen)

Vormen

Veel schaats, skeeler en Shorttrack schoenen zijn thermoplastisch deze kunnen door middel van warmte zacht gemaakt worden, waarna ze met behulp van vacuüm techniek precies pas rond de voet gemaakt kunnen worden. Deze behandeling kan meerder keren per schoen worden uitgevoerd (het materiaal breekt hier niet door af). Het gehele proces duur ongeveer 3 kwartier. Wij bieden dit aan voor € 20. De prijs is inclusief eventuele demontage en montage van frame, wielen of schaats onderstel.

Uitknobbelen

Wanneer een schoen plaatselijk niet goed zit kan deze ook plaatselijk worden verwarmt en aangepast met een knobbeltang, zo hoeft een verder goed zittende schoen niet geheel opnieuw gevormd te worden.

Uitknobbelen

Onderhoud & Reparatie

 

Veren vervangen

Wij kunnen van alle merken klapschaatsen veren vervangen en hebben deze dan ook van alle merken ruim op voorraad.

Veren vervangen

Ook bieden we een schaats APK aan, ideaal voor aan het begin van het seizoen. De schaatsen worden gerond, geslepen en gepolijst, voorzien van nieuwe veren, de stootrubbers en nokjes worden gecontroleerd, alle boutjes en moertjes worden nagelopen en het scharnierpunt op speling gecontroleerd en waar nodig gesmeerd.

 

Prijzen

 • Viking Nagano
 • Viking Nanoflex
 • Maple
 • EVO
 • Marchese Single spring
 • Marchese Doubel spring
 • Raps

€ 32,00
€ 43,00
€ 39,00
€ 39,00
€ 36,00
€ 45,00
€ 39,00

 * prijzen zijn inclusief veren en smeermiddelen maar exclusief  overige vervangingsdelen

 

 

Benden & Richten

Wanneer een schaatsbuis of glij ijzer na een val krom geworden is bieden wij de mogelijkheid om de buis opnieuw te richten, dit kunnen we zowel op de buis als op het ijzer zelf uitvoeren.

Blade bender

 

Custom Schoenen

Wanneer u een moeilijke voet heeft of echt op best bent naar de beste schoen voor u, dan raden wij u custom schoenen aan. Wij casten zelf voor Groothuis schaats en skeelerschoen en Bont skates. Verder hebben wij de contacten voor Viking en Luigino custom schoenen.

Viking Custom Schaatsschoen

Back to top